fbpx
PONEDJELJAK - PETAK 09:00 - 17:00

PREDSTAVLJAMO | DJI Air 2s

Kompanija DJI predstavila je svoj novi dron pod nazivom Air 2S.

Air 2S je najnovija verzija drona srednje veličine koji je opremljen kamerom. Značenje slova “S” u imenu nije poznato, ali dron Air 2S definitivno izgleda kao lagani facelift prethodnog modela. Dizajn je gotovo identičan, sadrži nekoliko elegancnijih linija, a tu su i dvije dodatne prednje kamere za izbjegavanje prepreka.

Veći senzor kamere

U slučaju novog modela je najvažnija kamera jer je Air 2S dobio veći senzor koji može praviti fotografije do 20 MP ili snimati 5,4K video pri 30fps, odnosno 4K video pri 60 fps i 150Mbps. Sve ovo se čini solidnim napretkom kada se radilo od 12 MP fotografijama i 4K videu pri 60 fps ili 120Mbps.

Kamera ima mogućnost 4x digitalnog zumiranja, a postoji opcija 6 i 8x zumiranja. Također, Air 2S podržava tri profila boja, a to su Normal (8 bit), D-Log (10 bit) i HLG (10 bit).

Smanjeno trajanje leta

Dron je težak 595 gama, što znači da je malo teži od prethodnika (570 grama), a to se odrazilo na smanjenje trajanja leta sa 33 na 31 minutu.

Sva četiri senzora za izbjegavanje prepreka su poboljšana, a nove dvije kamere mogu prepoznati objekte na većoj udaljenosti i znatno brže. Tu je i nova O3 tehnologija koja u teoretski omogućava dronu da se udalji 12 kilometara, što znači da je video konekcija stabilnija. Dron ima i pametne modove leta kao što su Spotlight 2.0, AcriveTrack 4.0 i Point of Interest 3.0.

MasterShot mogućnost je također interesantna te kombinuje unaprijed programirane putanje leta s pametnim automatskim editingom.

Prodaja je već počela, a dron Air 2S košta 999 dolara. Fly More paket uključuje tri baterije, dock za punjenje, ND filtere i torbu te košta 1.299 dolara.

Shopping cart
Vaša korpa je trenutno prazna.
Continue shopping