fbpx
PONEDJELJAK - PETAK 09:00 - 17:00

RECENZIJA | TICWATCH PRO 3 GPS Crni

Mobvoi  Ticwatch Pro 3 GPS odnedavno se našao i u ponudi fonTELe.ba, a radi se o satu koji na tržište donosi nešto što do sada nije viđeno.

O čemu se radi, pročitajtete u nastavku.

Ticwatch Pro 3 svojim izgledom podsjeća na klasičan sat, a radi se od 1.4 inčnom zaslonu, koji ima dva zaslona, o čemu ćemo kasnije razgovarati.

Sat je izrađen od kombinacije plastike i nehrđajućeg čelika. Opremljen je narukvicom od 22 mm koja se može mijenjati. Narukvica je jako udobna pa je nije problem ni zategnuti ako trebate očitati otkucaje srca ili SpO2.

Oko okruglog zaslona stavljen je metalni okvir koji ga dobro štiti pa vam neće zapeti za odjeću ili za vrata.

Na lijevoj strani kućišta nalazi se otvor zvučnika, i to dovoljno glasnog za kraće telefonske razgovore, a na suprotnoj ima dva dugmeta mikrofonom između njih.

S donje strane su senzori otkucaja srca i oksigenacije te PIN konektori za punjenje. Ticwatch Pro 3 GPS je inače vodootporan po certifikatu IP68, znači da možete prati ruke i tuširati se, ali i plivati.

Zaslon

Najjači adut ovog sata je dupli zaslon. Prostrani zaslon pokriva 1.4 inčni AMOLED i sekundarni FSTN LCD zaslon, čitljiv u svim uslovima.

Taj mali zaslon prikazuje vrijeme sa sekundama, datum, broj danas prevaljenih koraka za taj dan i ikonicu baterije.

TicWatch Pro 3 released with Wear OS and tracking aplenty - SlashGear

Na pritisak tipke na boku uključuje se zaista predivan AMOLED zaslon ispod i prikazuje sve što treba – vrijeme, vremensku prognozu, aplikacije, obavijesti u cijelosti, dolazne pozive, statistike sportskih aktivnosti, kvalitete sna, otkucaje srca, oksigenaciju…

Perfomanse

Drugi jači adut ovog sata je mozak operacije, a to je Snapdragon Wear 4100, ovdje je uparen sa 1 GB RAM memorije i 8 GB memorije za spremanje muzike, zaslona itd.

Sa Android i iOS uređajima uparuje se putem Bluetooth 5.0 veze, za što će vam trebati aplikacija Mobvoi. Kroz nju ćete upravljati satom, postavljati watchface, na većem zaslonu analizirati sportske statistike, kvalitetu sna, otkucaje srca, SpO2 i ostalo. Dakle, klasična aplikacija za sat.

TicWatch Pro 3 review | TechRadar

Ticwatch je opremljen hrpom senzora pa i GPS-om za precizno praćenje aktivnosti na otvorenom i unutra.

Dva su osnovna režima rada. Uz ovaj Smart Mode tu je i Essential Mode režim rada koji gasi sve osim najnužnijeg poput prikaza vremena i broja koraka.  

Upravljanje

Satom se upravlja uz pomoć dva dugmeta sa strane ali i gestama i odabirom na zaslonu.

Povlačenjem s vrha zaslona kao na Android telefonima prikazuju se prečaci poput onih brzih postavki, tu birate glasnoću, vibracije, zrakoplovni način i slično.

S dna zaslona podižu se sve primljene obavijesti, a da ima nešto novo, reći će vam crveni indikator na dnu tog početnog zaslona.

Mobvoi.com - TicWatch smartwatch TicPods Free | Official Website

Kliz ulijevo nudi widgete koje tu postavite – vremensku prognozu, otkucaje, SpO2 ili neku aktivnost, ma što god vas volja. Kliz s lijeva na desno simulira tipku Natrag, a na Početnom zaslonu otvara Google Asistenta, možete pozvati i dužim pritiskom na gornju tipku na boku.

Sat će prikazati obavijest o dolaznim pozivima kao i baš sve obavijesti koje pristižu na telefon, a na njih je moguće odgovarati preddefiniranim odgovorima, emotikonima pa i tipkanjem punog odgovora na mini tipkovnici ili glasom ali na engleskom. I inače je jezik sučelja na engleskom, čisto da se zna.

Pozive je moguće i upućivati sa sata kroz aplikaciju Phone, naravno samo dok su sat i telefon u Bluetooth vezi jer ovaj model nema SIM.

Baterija

Kako smo i kazali, baterija je kapaciteta 595 mAh, a puni se preko pin konektora na strani. Naime, Ticwatch Pro 3 ne podržava bežično punjenje, već se puni kabelom s PIN-ovima i magnetom se sigurno lijepi za sat.

 Punjenje potpuno ispražnjenog sata traje nešto dulje od sat vremena.

Ranije smo spomenuli dva zaslona, a dva zaslona nude i dva moda, Smart i Essential mode. U Smart mode opciji baterija sata nam je trajala 3, a u Essential mode opciji trajala nam je skoro 20 dana.

Korpa
Vaša korpa je trenutno prazna.
Nastavi sa kupovinom