Najtraženija handheld konzola ekskluzivno u fonTELe.ba ponudi

Objavljeno:
Najtraženija handheld konzola ekskluzivno u fonTELe.ba ponudi

Jedna od najisčekivanijih konzola iz prošlogodišnjih najava bila je Lenovo Legion Go.

Zasigurno, Lenovo je godinama unazad u svojoj Legion seriji predstavljao jake gaming mašine te laptope, ali se tehnološki gigant ovaj put odlučio da krene putem handheld konzola.

Da se radi o jednom savšrenom proizvodu za gaming, sa mnogo kvalitete u izradi, vidi se na prvi pogled.

Kućište koje sprva podsječa na xbox-ov raspored dugmadi na džojsticima, fina karbon obrada i 8.8" ekran osjetljiv na dodir koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Ovdje se radi o jednom od najvećih ekrana kod handheld konzola, uz podržavanje rezolucije do 2560x1600 i do 144 Hz osvježenja.

Jasno je da se ovdje radi o konzoli koju moćete svuda nositi sa sobom, a što je bitno naglasiti, također, je i mogućnost povezivanja sa monitorom/TV-om.

Mali stalak ugrađen u stražnji dio Go kućišta se rasklapa kako bi držao računalo uspravnim na stolu. Osim toga je i podesiv. Odspojite kontrolere i možete se baciti natrag u svoj kauč i istinski se opustiti dok igrate.

Pokreće ga AMD Ryzen Z1 extreme procesor (isti se može zateći i na najboljim konzolama) te AMD RNDA grafika, uz naravno odvojive kontrolere.

Od igranja Fortnitea, do pokretanja Call of Duty igara, ili bilo igre koja Vam se sviđa, Lenovo Legion handheld konzola pružit će Vam ultimativno iskustvo gaminga, gdje god se nalazili.

UParena je još sa 16GB RAM memorije i 512GB SSD diskom, koji se moće proširiti.

Ova konzola ekskluzivno dolazi na tržište BiH u ponudi fonTELe.ba sa cijenom od 1989 KM za gotovinsko plaćanje uz dvije godine ovlaštene Lenovo garancije.