Samsung AI: Novi najbolji pomoćnik?

Objavljeno:
Samsung AI: Novi najbolji pomoćnik?

Telefonski pomoćnici (poput Siri, Bixby, Google Assistant) postoje već više od pola decenije, ali načini upotrebe i mogućnosti su se razvijali tokom godina. Ispod su neke karakteristike AI Assistant-a serije Galaxy S24:

Uključen direktno u matičnu telefonsku aplikaciju, Live translate se može koristiti za dvosmjerne glasovne i tekstualne prijevode u stvarnom vremenu za rezervaciju taksija, hotela ili restorana i još mnogo toga. Postoji i način rada tumača, gdje se prijevodi uživo mogu raditi i gledati na podijeljenom ekranu. Kako se sve ovo dešava na uređaju, razgovori su potpuno privatni i sigurni i nikada ne napuštaju Vaš uređaj. Osim toga, može raditi i bez Wi-Fi i mobilne veze.

Inteligentni asistent: Galaxy AI također proširuje svoje mogućnosti na pomoćnika u aplikaciji za poruke i aplikacijama za dopisivanja kako bi poboljšao tonove razgovora i tako ih učinio ljubaznijim po potrebi i gramatički ispravnijim. Chat Assistant također može generirati privlačne opise na društvenim mrežama. Sa AI ugrađenim u Samsung tastaturu, možete čak i prevoditi poruke u realnom vremenu i ima podršku za 13 jezika.

Kada je Vaš pametni telefon povezan s Vašim automobilom pomoću Android Auto, AI Assistant može sumirati dolaznu poruku i također predložiti relevantne radnje, kao što je slanje procjene vremena Vašeg dolaska, pa čak i odgovore kako biste se mogli fokusirati na vožnju bez potrebe da gledate u telefon ili ekran.

Pomoć za bilješke i transkript: Samsung Notes sa AI asistentom može pomoći u generisanju sažetaka, kreiranju šablona sa unaprijed napravljenim formatima i još mnogo toga. Također, može kreirati različite naslovnice sa kratkim pregledom što ih čini lahkim za uočavanje.

Za glasovne snimke, AI može otkriti više govornika i koristiti glas-u-tekst opciju za transkripciju i sumiranje snimaka. Može čak pomoći u prevođenju transkripcije na različite jezike.

Zaokruži za pretraživanje: Online pretraga je transformisala naše živote, bilo da tražimo informacije, mjesto ili bilo šta drugo. Samsung nudi korisnicima Galaxyja novu alatku pod nazivom Circle to Search (Zaokruži za pretragu), intuitivnu pretragu vođenu pokretima koju pokreće Google. Korisnici mogu dugo pritisnuti dugme za početni ekran i dodirnuti/istaknuti/zaokružiti bilo šta na ekranu da vide neke visokokvalitetne, korisne rezultate. Dakle, bilo da se radi o prekrasnoj pozadini na fotografiji Vašeg prijatelja na društvenim mrežama ili na web stranici koju surfujete, sada je lakše pretraživati ​​putem Googlea.

O dodatnim mogućnostima primjene Samsung AI tehnologije u fotografiji i videografiji će biti riječ u narednom blogu.