Šta nam donosi novi Samsung S24

Objavljeno:
Šta nam donosi novi Samsung S24

Samsung je na svom Unpacked eventu predstavio svoju najnoviju seriju flagship telefona - S24 seriju, a u fonTELe.ba možete naručiti svoj primjerak.

Šta je novo?

Prije svega, najnovija serija donosi novi oblik, umjesto zaobljenog dizajna, sada je četvrtasti, industrijski oblik telefona, dok je titanium zamijenio aluminij kod S24 Ultre.

U pripremama za predstavljanje novog modela, Samsung je najavljivao novi - historijski pristup, što smo i dobili sa AI opcijom.

Naime, uz pomoć Barda (Googleovog AI), korisnici sada mogu koristiti Live Translate opciju, dvosmjernim prijevodom glasovnih i tekstualnih prijevoda u live komunikaciji, Chat Assist opcijom koja reklo bi se ubacuje emociju u napisane poruke, Note Assist opcijom koja velike tekstove uz pomoć AI prebacuje u teze uz sve glavne karakteristike teksta, Transcript Assist koji koristi AI Govor u tekst opciju prilikom snimanja ili prevoda snimaka.

Poboljšanje u fotografiji

Također, kamere se nisu puno mijenjale, ali je promijenjen pristup i poboljšan je mod fotografisanja uz pomoć AI, ali i noćne fotografije.

Najjači uređaj iz ove serije Samsung S24 Ultra pokreće Snapdragon 8 Gen 3 čipset koji je optimizovan za Galaxy AI, igranje na mobilnom uređaju čime je smanjeno zagrijavanje.

Ekran veličine od 6,8 inča posjeduje osvježenje od 120Hz i osvjetljenje od 2.600 nita za nesmetan rad na otvorenom. Zaštičen je Corning Gorilla Armor zaštitom koja je jača za 50 posto i čime je ova serija dosta izdržljivija na ogrebotine. Galaxy S24 Plus posjeduje ekran od 6,7 inča, dok standardna verzija S24 posjeduje ekran veličine 6,2 inča.

S24 Ultra je prvi Galaxy telefon s okvirom od titanija, a dolazi u: titanij siva, titanij crnoj, titanij ljubičastoj i titanij žutoj boji, dok S24 Plus i S24 dolaze u: onix crnoj, mramorno sivoj, kobalt ljubičastoj te jantaro žutoj boji.

Samsung je i ovog puta akcenat stavio na zaštitu okoline pa je u Galxy S24 Ultri minimalno 50 posto recikliranog kobalta u bateriji, a 100 posto recikliranih rijetkih zemljanih elemenata u zvučnicima. S24 serija je osmišljena od recikliranog čelika i termoplastičnog poliuretana.