Šta tehnološki giganti pripremaju za 2024? (3. dio)

Objavljeno:
Šta tehnološki giganti pripremaju za 2024? (3. dio)

Evo nas u 3. nastavku serijala "Šta tehnološki giganti pripremaju za 2024. godinu?". Šta smo pisali u prethodnim možete pogledati na ovim linkovima: 1. blog i 2. blog.

Kao što je svima poznato, tržište pametnim telefonima je ogromno. Prema nekim izvorima, za prošlu godinu, ukupni prihod u toj industriji je bio nevjerovatnih 484,81 milijarda dolara. Neprikosnoveni konkurenti "običnih" pametnih telefona su Apple sa svojim iPhone uređajima i Samsung sa svim svojim serijama i opcijama. Što se tiče preklopnih telefona, tu glavnu riječ vodi Samsung. Ostale kompanije se bore za ostatak tržišta koje ove glavne kompanije ne mogu pokriti.

Međutim, postoji jedna inovacija koja još nije zvanično na tržištu a upravo preko toga kompanije poput Vivo-a žele da zauzmu glavno mjesto na tom tržištu a to su savitljivi telefoni. Pored njih su tu i Motorola, neizbiježni Samsung i još neke kompanije koje se bore za taj prestiž da budu vodeći u nekoj od kategorija i da dobiju što veći "dio kolača" od 484,81 milijarde dolara. A svake godine se očekuje rast tih brojki i samim tim i apetiti su veći.

Ne znamo šta sve da očekujemo u budućnosti ali jedno je sigurno: budućnost je puna inovacija i iznenađenja. 

Uzbuđenja neće faliti a Vi pratite naše blogove da biste bili u toku s tehnološkim trendovima i inovacijama.