fonTELe.ba je registrirana domena firme ALKIBIA d.o.o.
Nosilac svih prava na internet stranici www.fonTELe.ba je pravno lice ALKIBIA d.o.o.
Prodajno osoblje fonTELe.ba garantuje vrhunsku uslugu pri kupovini, povoljne i brojne pogodnosti za kupovinu na rate uz maksimalnu sigurnost kupovine.
Korištenjem ovih stranica Krajni korisnik / Kupac potvrđuje da je upoznat i saglasan sa Općim uslovima poslovanja.


Pojašnjenje i korištenje termonologije 

Prodavac – firma ALKIBIA d.o.o., Kolodvorska 12, 71000  Novo Sarajevo
Krajnji korisnik  – posjetilac internet prodavnice fonTELe.ba
Kupac posjetilac web stranica fonTELe.ba koji popuni elektronsku narudžbu i izvrši plaćanje na jedan od sljedećih načina: kreditnom karticom, općom uplatnicom, virmanom, internet bankarstvom ili pouzećem.
 

Dostava
fonTELe.ba garantuje isporuku u roku od 48 sati (radnim danima) ili najkasnije 72h u iznimnim slučajevima.
Zadržavamo pravo izmjene uslova dostave ukoliko za tim bude potrebe.
 

Načini dostave
Lično preuzimanje u radnjama u Sarajevu

Putem vlastite kurirske službe (regija Sarajevo)

Putem kurirske službe (Na prostoru cijele BiH)
 

Registracija korisnika i e-novosti (newsletter)
Registrovanim korisnicima nudimo mogućnost prijave na naš newsletter. Ukoliko niste registrovani korisnik ili kupac, a želite primati obavijesti od fonTELe.ba, to možete učiniti prijavom na newsletter koji se nalazi na početnoj stranici.
 

Pitanja i primjedbe
Sva Vaša pitanja ili eventualne primjedbe u vezi sa kupovinom u internet prodavnici fonTELe.ba možete dostaviti putem e-maila: [email protected], a mi ćemo se potruditi da na Vaš upit odnosno primjedbe odgovorimo u što kraćem roku.
Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u roku od maksimalno 15 dana.
 

Izjava o privatnosti
Obavezujemo se pružati zaštitu ličnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informišemo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo uposlenicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši uposlenici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
 

Izjava o sigurnosti plaćanja
Ukoliko ste se odlučili da platite pouzećem, onda novac uručite dostavnom kuriru i to tek kada ste proizvod dobili u svoje ruke, tako da ne postoji mogućnost prevare.
Ukoliko ste odlučili da platite virmanski, sve transfere radite putem banke ili pošte, koje opet garantuju da će transakcija biti obavljena bez prevare.
Ukoliko ste se odlučili da platite karticom na internet prodavnica fontele.ba koristi napredni sistem za siguran prihvat kartica firme Monri Payment.
Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.
Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.
 

Cijene
Cijene su izražene u Konvertibilnim markama (KM), sadrže PDV.
Cijena robe utvrđena je za svaki uređaj pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki uređaj podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.
Takve situacije su izvanredne i za njih se ALKIBIA d.o.o. unaprijed izvinjava svojim kupcima jer će ih biti prisiljena obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni uređaj te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.
 

Sadržaj na stranici
fonTELe.ba zadržava pravo potpuno izmjene sadržaja na stranici. Informacije o proizvodima, slike, opisi, cijene i druge stavke se mogu promjeniti u bilo kojem momentu bez prethodne najave.
 

Akcijska prodaja
Firma ALKIBIA d.o.o. će periodično, po svojoj odluci stavljati određene uređaje na akcijsku prodaju.
Ti uređaji će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, tačno specificirane skupine. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebno trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.
Nakon isteka roka akcijske prodaje, firma ALKIBIA d.o.o. neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.